Oproep van de Nederlandse Steungroep Pastors for Peace:

ingezonden
De Amerikaanse "Interreligious Foundation for Community Organization", IFCO/Pastors for Peace, organiseert binnenkort haar tiende 'Friendshipment Caravan US-Cuba', onder de bezielende leiding van haar directeur, dominee Lucius Walker.

Van 4 tot en met ongeveer 30 juli 2000 zal de karavaan opnieuw via circa 14 routes dwars door Amerika trekken, naar de grens met Mexico. Amerikanen, Canadezen, Mexicanen en Europeanen, met zeer verschillende levensovertuigingen, nemen hieraan deel.

Net als voorgaande jaren is het hoofddoel van deze Vriendschapskaravaan opheffing van de nu reeds 40 jaar durende immorele, genocidale economische boycot van Amerika tegen Cuba. Door middel van voorlichting aan de Amerikaanse bevolking over deze blokkade en haar gevolgen, inzameling van dringend noodzakelijke levensbehoeften (medicijnen, medische hulpmiddelen, computers, schoolmateriaal, etc.) en het vervoeren daarvan met vrachtwagens en schoolbussen over de grens, doorbreekt men daadwerkelijk deze blokkade.

Tengevolge van de niet-onafhankelijke media is een groot deel van de Amerikaanse bevolking niet op de hoogte van zelfs maar het bestaan van deze boycot en het 'waarom', laat staan van de mensonterende gevolgen voor de Cubaanse bevolking. Zoals tekorten op vele fronten, van essentieel belang.

Indien de Amerikaanse douane (of anderen) goederen in beslag neemt en/of de doorvoer blokkeert, treedt een wereldwijd netwerk van IFCO/Pastors for Peace-medewerkers in werking. Door gebruik te maken van tv, radio, krantenvoorlichting en telefoontjes naar 'Het Witte Huis' in Washington-DC, werden tot nog toe uiteindelijk alle in beslag genomen goederen weer vrijgegeven en doorgevoerd naar Cuba. Eenmaal, in 1994, pas na een 94 dagen durende hongerstaking van dominee Lucius Walker en vier andere karavanisten!

Wilt u daadwerkelijk de blokkade helpen doorbreken en een onvergetelijke ervaring rijker worden? Neem dan contact op met de 'Nederlandse Steungroep Pastors for Peace':

Ien van Ginneken
Iepenstraat 12
7271 JE Borculo
Tel.: 0545 - 272254