Irak reis SOS kinderen

Ingezonden
In samenwerking met Geneeskunde voor de Derde Wereld (B) organiseert SOS Kinderen Irak (NL) een humanitaire/culturele reis naar Irak.

In augustus dit jaar, zal het 10 jaar geleden zijn dat het Westen een embargo instelde tegen Irak. Volgens UNICEF veroorzaakte dit embargo al meer dan één miljoen doden, vooral onder de zwakkeren in de samenleving (kinderen, bejaarden en zieken). Ziekenhuizen beschikken niet over de middelen om adequaat op te treden. Artsen moeten hulpeloos toezien hoe hun patiënten sterven. Er is een schrijnend tekort aan medicijnen en levensnoodzakelijke voedingsmiddelen.

Al 10 jaar is Irak nu nagenoeg volledig op alle gebied van de buitenwereld afgesloten, het land moet enorme moeilijkheden trotseren.

Het is de bedoeling om tijdens deze reis zowel de rijke antieke cultuur als de levenswijze en de noden van de bevolking in het huidige Irak en de resultaten van het moordende embargo te aanschouwen.

Het barbaarse embargo wordt om politiek-economische redenen instandgehouden, door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Het embargo is een misdaad tegen de mensheid, een poging tot genocide!

Ondanks alles zijn de Irakezen er tot op heden in geslaagd om onder zeer moeilijke omstandigheden hun land weer op te bouwen, zonder buitenlandse hulp. Dat is het antwoord van de Irakezen op deze oorlog die middels het embargo en zelfs ook nog steeds met militaire middelen, tegen Irak wordt gevoerd.

Duur van de reis: 2 weken. Richtprijs: 1650,-.
Datum: 10 september - 23 september 2000 (let op veranderde datum)
Taal: geen vereisten.
Inschrijving: liefst zo ruim mogelijk op voorhand!

E-mail: brusselaers@free.zeelandnet.nl