Herdenking Kerwin Duinmeijer.

Op 20 augustus 1983 schrikt Nederland wakker. De media melden dat de vijftienjarige Kerwin is vermoord door een neonazi. Op de arm van de neonazi staat geschreven: "Honderd procent white". Zijn motief voor de moord was: "hij is een vieze nikker, die moet niet zo vies naar me kijken".

De geschiedenis leert dat racisme meer schade aan de mensheid heeft berokkend dan enige ziekte. Moorden omdat iemand zwart of wit is, een andere overtuiging, geloof of nationaliteit heeft, kan niet.

Kerwin jij was niet de eerste.
Maar wij moeten alles doen om je het laatste slachtoffer te laten zijn.
We moeten fascisme en racisme een halt toeroepen en vernietigen!
Snel, we hebben weinig tijd.
De strijd moeten we gezamenlijk voeren en ons niet laten verdelen.

De jaarlijkse Kerwin Duinmeijer herdenking is op zondag 20 Augustus in Amsterdam. Het programma begint om 19.00 op de Dam, vanaf 20.00 vertrekt de demonstratieve tocht naar het monument van Kerwin in het Vondelpark.