Ingezonden, Mumia Steungroep, Amsterdam

Beste Mumia Supporters,

Dit is een vraag voor hulp met het mobiliseren en organiseren van een actie die binnenkort gaat plaatsvinden.

Help Mumia Abu-Jamal

Mumia Abu-Jamal is een zwarte Amerikaanse journalist die sinds 1982 in de dodencel zit. Hij wordt ervan beschuldigd in 1981 een politie-agent te hebben doodgeschoten. Door zijn kritische journalistiek en zijn politieke verleden werd hij een doorn in het oog van de politie. In 1981 kwam voor hen de kans om hem de mond te snoeren doordat Mumia betrokken raakte bij een schietpartij. In een politiek showproces werd Mumia ter dood veroordeeld.

Al jaren vechten hij en duizenden mensen over de hele wereld voor zijn vrijlating. Op dit moment ligt Mumia's zaak bij een federale rechter. Deze rechter moet beslissen of Mumia een nieuw proces krijgt. De zittingen waarbij de rechter moet besluiten zullen binnenkort beginnen.

De dag dat Mumia naar de rechtbank moet

Die dag is uitgeroepen tot internationale actiedag en heeft de naam 'Dag X' gekregen. De Mumia Steungroep heeft besloten dat we op dag X het Amerikaans consulaat tijdelijk willen blokkeren. Het kan zijn dat we maar een paar dagen van tevoren horen wanneer de dag precies is. Met wat geluk hebben we dan anderhalve week voor de organisatie van de laatste zaken. We willen het consulaat blokkeren door een soort festival te organiseren. We zijn daarom op zoek naar mensen die willen optreden: bandjes, dichters, jongleurs. Wij nodigen iedereen, die zich betrokken voelt bij Mumia en dat op creatieve wijze wil uiten op het podium, uit te bellen met nummer 020 - 412 0969.

Elke eerste en derde donderdag, hebben wij nu MUMIAPLEIN waar wij video's vertonen. Beschrijving over de volgende vertoning staat hieronder.

waar: jodenbreestraat 24 in ASCII
wanneer: vanaf 19:30 ; gratis
meer info: http://www.xs4all/~tank/videos
email: mumia@dds.nl

17 augustus: Achter deze muren

Deze belangrijke documentaire over de zaak Mumia Abu-Jamal is tegelijkertijd een biografie, politieke documentaire en een overtuigend voorbeeld van justitieel dwalen. Middels interviews met Mumia, juristen van beide zijden, supporters en politici van Pennsylvania, wordt de zaak Mumia Abu-Jamal en de geladen politieke atmosfeer rond zijn rechtszaak onthuld.

Neem deel aan de Mumia Steungroep. Contact de Mumia Steungroep, Amsterdam voor meer info over de voorbereidingen van Mumia's 'Dag X'

Groetjes Mumia Steungroep Amsterdam

Meer informatie over acties Mumia Abu- Jamal, en de Mumia Steungroep kan je vinden op http://www.xs4all.nl/~tank. Via e-mail:spg@dds.nl. Telefoonnummer: 020 427 2054.

  • geen executie van Mumia Abu-Jamal
  • Vrijheid voor alle politieke gevangenen