Bij de hervatting van het proces tegen de dertien van Clabecq

"Er zal pas verandering komen als iedereen blijft vechten"

Van een correspondent

Het proces tegen de 13 van Clabecq werd op maandag 16 oktober hervat voor het Hof van Beroep in Brussel. Drie jaar na het einde van de strijd en twee jaar na het begin van hun proces maken wij met Roberto D'Orazio en Silvio Marra een balans op. "Wij hebben de strijd gestaakt na het referendum, maar de vijand heeft het gevecht voortgezet," zeggen zij. Eén zaak is duidelijk: zij zijn trots op de gevoerde strijd en zetten het gevecht voort. Daarom eisen zij niet alleen dat het proces wordt beëindigd, maar ook dat zij opnieuw worden opgenomen in de vakbond en in het arbeidscircuit. Manifest komt hierop volgende keer uitvoeriger terug.

Naam: Silvio Marra
Leeftijd: 54 jaar
Levensloop: Geboren in Italië. Als 18-jarige naar Duitsland geëmigreerd om er bij Mercedes aan de slag te gaan. Werkte van 1972 tot 1996 bij Forges de Clabecq, waar hij als vakbondsafgevaardigde vocht voor het voortbestaan van het bedrijf.

Naam: Roberto D'Orazio
Leeftijd: 45 jaar
Levensloop: Vader van twee kinderen (15 en 21 jaar). Elektricien bij Forges de Clabecq van 1978 tot 1996 en vakbondsafgevaardigde in hetzelfde bedrijf van 1984 tot 1996. Voerde samen met Silvio Marra strijd voor het behoud van het werk.