Demonstreer mee tegen de VS bases op de Nederlandse Antillen.

De kamer zal eind volgende maand beslissen over een verdrag met de VS voor 10 jaar. Het verdrag staat de VS toe militair gebruik te maken van twee vliegbases zonder enige controle door Nederland. De 2 bases zijn onderdeel van een Forward Operation Location (FOL) die volgens officiele lezing alleen zal worden gebruikt tegen drugshandelaars. De memorie van toelichting bij het in de kamer te stemmen wetsvoorstel van Van Aartsen rept van vluchten boven Colombia met Colombiaans militair personeel aan boord.

Dat houdt in dat informatie over de burgeroorlog in Colombia direct bij de regering, de militairen en de paramilitairen terecht zal komen. De Amerikaanse regering heeft een deel van de financiƫn voor het militaire deel van Plan Colombia gereserveerd voor de FOL op de Antillen. Daaruit blijkt onweerlegbaar het veband tussen de FOL en Plan Colombia.

Toch blijft Van Aartsen en (voorlopig) een meerderheid van de tweede kamer ontkennen dat er een verband is tussen Plan Colombia en de activiteiten van de FOL, die zonder toestemming van de Kamer al bijna twee jaar operationeel is. Van Aartsen moet ook wel blijven ontkennen want officieel is Nederland, net als de Europese Unie, radicaal tegen Plan Colombia.

Wie "Ja" zegt tegen de FOL, zegt ook "Ja" tegen Plan Colombia, de twee zijn inhoudelijk en financieel niet te scheiden.

Plan Colombia behelst besproeiingen van uitgestrekte gebieden in het zuiden van Colombia. Dit zijn niet meer de routinebesproeiingen die al tientallen jaren gebruikt worden om het onkruit op de bananenplantages te bestrijden. Die besproeiingen zorgen voor enorm veel leed en een korte levensverwachting van de landarbeiders op de plantages. Nu gaat het om besproeiingen op ZEER grote schaal!

Laat je stem horen!

Tegen medeplichtigheid aan mensenrechtenschendingen!

Tegen inmenging in het interne conflict in Colombia!