Daar gaan we weer

Ingezonden

Ik weet niet of u dinsdag 20 maart de IKON-documentaire over Horst Meindert heeft gezien? Horst was vroeger lid van de RAF en is nu woordvoerder voor de NPD. Ik kan u meedelen dat deze man het propaganda-offensief is begonnen dat de weg inslaat naar WO III.

Geen gebral meer "buitenlanders eruit!". Maar een ideologisch en psychologisch 'goed onderbouwde' stelling. Ik citeer (uit mijn herinnering): "De globalisering is een instrument van het VS-imperialisme om de wereldheerschappij te verkrijgen. Om haar grootste concurrent Europa te ondermijnen heeft zij Turken en andere elementen naar Europa geleid zodat we nu met een multiculturele samenleving zitten. En onze nationale culturen verdwijnen zodat we uiteindelijk geen identiteit meer hebben, maar slechts consumenten zijn ten dienste van het VS-grootkapitaal. Onze regering onderdrukt ons nationaal gevoel. De enige manier om hiertegen op te kunnen is weer natiestaten te vormen van homogene samenstelling en de volksvreemde elementen naar hun eigen land terug te doen keren, onze klassenverschillen opzij te zetten en één sterke staat te vormen, om onze nationale soevereiniteit te waarborgen. Alleen een alliantie van soevereine staten kan het VS-imperialisme stoppen."

Knap hè! Met deze mengeling van marxistische waarheden en fascistische leugens kan de NPD de grote meerderheid van terecht ontevreden Duitsers straks onder haar vaandel scharen.

Mijns inziens installeert het Europees grootkapitaal in al haar machtsorganen (Groen)"linkse" regeringen. Vervolgens creëert zij een rechtse volkspartij die bij monde van de dictatuur van het kapitaal aan zal vallen. Komt deze partij door verkiezingen aan de macht dan is zij er zonder geweld niet meer weg te krijgen en zal zij deze dictatuur ten volle uitoefenen. Aan ons nu de taak om deze politiek te ontmaskeren en een brede solidariteit onder de arbeiders van alle nationaliteiten te organiseren. Begin daar al mee op de werkvloer, sta naast de islamitische, Turkse, Surinaamse, etc. collega's en organiseer de strijd tegen onze gemeenschappelijke vijand, het grootkapitaal. We kunnen deze wereldbrand nog voorkomen, maar hebben geen moment te verliezen.

Willem van Kranenburg
Amsterdam