NCPN over Veiligheid

<<<<<<>>>>>

Op verzoek van de gemeentelijke vuurwerkkrant: "Opnieuw beginnen".

Op verzoek van de gemeente stelden wij in maximaal 200 woorden onze mening.

Voor de Nieuwe Communistische Partij-NCPN wordt veiligheid het beste bereikt als er gerechtigheid is. Zolang er geen gerechtigheid is, ontstaan situaties als bij de vuurwerkramp: een middenstander die steeds uitbreidt, een controleur die niet controleert, en figuren die gek zijn op brandstichten.

De schuldige van deze ramp is op de eerste plaats degene die op deze plek willens en wetens brand stichtte. Terwijl de gemeente in deze woonwijk nooit twintig containers met vuurwerk had mogen toestaan. Omdat er op de plaats van een bepaalde zeecontainer een enorme krater was, denkt de NCPN dat er niet alleen vuurwerk heeft gelegen. De NCPN heeft toentertijd in een open brief aan burgemeester en wethouders gevraagd of er sprake was van een geheime opslagruimte uit de Koude Oorlog. Er zijn in Nederland immers nog steeds dergelijke opslagplaatsen, waarvan uitsluitend burgemeesters op de hoogte zijn.

De NCPN vindt dat alle slachtoffers, ook bedrijven, zelfstandigen en kunstenaars, op korte termijn, al hun schade vergoed moeten krijgen. De gemeente dient verzekeringsmaatschappijen en de landelijke overheid, ook minister president Kok, zover te krijgen. Dit is hun morele en politieke plicht.

Voor de NCPN zijn veiligheid en veilige arbeidsomstandigheden belangrijk. De NCPN zet zich in voor goede wet- en regelgeving en controle op de uitvoering.