Solidariteitspeña, verjaardag Marcela Rodríguez

ingezonden

Door middel van een peña (links politiek-culturele ontmoetingsplek) willen wij op 2 maart onze solidariteit betuigen met Marcela. Ze wordt 3 maart 49 jaar. Zij lijdt, in gevangenschap aan een dwarslaesie zonder de benodigde medische behandeling.

Marcela komt in aanmerking voor de 'Wet Jubileum 2000' die haar straf omzet in verbanning, althans, als een land haar een visum verstrekt. In België heeft Marcela een aanvraag ingediend voor een 'visum voor humanitaire redenen' welke in dit land is afgehandeld als een 'visum voor tijdelijk verblijf'. Bekend is ondertussen dat deze aanvraag is afgewezen door de Belgische regering in november 2001 wegens: "het niet hebben van banden met België" en het ontbreken van de financiële middelen voor haar verblijf en medische behandeling.

België biedt de mogelijkheid om deze beslissing te herroepen. De advocaat Mr. Hugo Gutiérrez (de aanklager van Pinochet) gaat een aanvraag indienen bij de minister van Binnenlandse Zaken, dhr Antoine Duquesne. In dit kader hebben de volgende personen vanuit Chili een beroep gedaan op de Minister:

In dit perspectief ondersteunt de peña het werk van het Belgische comité tegen de straffeloosheid, dat in België de solidariteitsacties coördineert.

Organisatie:
Comité voor de vrijheid van Marcela Rodríguez, Nederland.
Contactpersoon: Chuck Barkey.
Tel: 020-7725775.
Girorek:6849445.
Haarlemmerweg 179
1051 LB Amsterdam.

PROGRAMMA 2 MAART 2002

20.00 u Gratis Entree.
20.30 u Presentatie sprekers.
21.30 u Pauze, hapjes en drankjes
22.00 u Forum
22.45 u Poëzie en muziek
24.00 u Afsluiting

Plaats:
Café Molli
Ostadestraat 55
De Pijp Amsterdam.

Maan
Jij, die door mijn getraliede venster kijkt
en met je glimlach me uitnodigt
om te ontsnappen,
van hier
Je bent zo mooi, zo verlicht
kom, kom in mijn huis
en verlicht mij.

Marcela Rodríguez Valdvieso