China prijst band met Democratische Volksrepubliek Korea

Van de redactie buitenland

Dai Bingguo, het hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking van het Centraal Comité van de Chinese Communistische Partij benadrukte onlangs op een feestelijke ceremonie opnieuw het belang van de goede betrekkingen tussen de Democratische Volksrepubliek Korea en China.
Kim Il Sung

De bijeenkomst werd georganiseerd ter ere van de negentigste geboortedag van de grondlegger van Noord-Korea Kim Il Sung, die in 1994 overleed. Na de vertoning van een film over Kim's bezoek aan China in 1991 verwees Dai naar Kim's onverdeelde politieke steun aan Peking, en hij voegde eraan toe dat de vriendschap tussen beide landen ook in deze nieuwe eeuw voorspoedig zal verlopen.

"De toenmalige leider Kim legde de basis voor de hartelijke betrekkingen met de oude garde van de Chinese Communistische Partij en met Mao Zetoeng", aldus Dai. De Noord-Koreaanse staatsmedia deden afgelopen dinsdag verslag van de ceremonie. Ook Chinese militaire leiders en vertegenwoordigers van China's ICT-sector woonden de bijeenkomst bij.


Bron: Jong Ang Ilbo, 9 april 2002
Vertaling: Frans Willems