Indonesische minister van energie bezoekt Irak

Bagdad, 22 april (AFP) - De Indonesische minister van energie en delfstoffen Purnumo Yusgiantoro begon afgelopen maandag aan een bezoek aan Irak met als doel het aanhalen van de economische banden, zo meldde de staatstelevisie.

"Mijn bezoek is erop gericht om de mogelijkheden voor samenwerking tussen Irak en Indonesiƫ op economisch en commercieel vlak te onderzoeken", verklaarde de minister, geciteerd op de televisie.

"Ik ben naar Irak gekomen om de wederzijdse samenwerking te versterken, en een onderhoud te hebben met mijn Iraakse collega Amer Mohammed Rashid, die ik goed ken", zei hij, en hij voegde eraan toe dat zijn delegatie bestond uit zowel economen als deskundigen op het gebied van olie, gas en elektriciteit.
(Vertaling: Frans Willems).