Ingezonden: Multiculturele manifestatie

 

Op 28 september organiseert het Platform "Stop de Oorlog tegen de Palestijnen" in samenwerking met Second Generation Concerts een multiculturele manifestatie in het Oosterpark te Amsterdam onder het motto Palestina Vrij. Tijdens de manifestatie zullen verschillende Marokkaanse bands en muziekgroepen uit andere landen optreden, alsmede sprekers en straattoneel. Ook vindt er een kinderprogramma plaats. Het bezoek van de manifestatie is gratis maar de opbrengst van collecte en verkoop is voor de stichting Kifaia die zich inzet voor gehandicapte kinderen en jongeren in de Gazastrook.

Sinds Israël in maart de gebieden die krachtens de akkoorden van Oslo door de Palestijnse Nationale Autoriteit bestuurd worden binnenviel is een groot gedeelte van de maatschappelijke infrastructuur van de Palestijnen, waaronder ook medische voorzieningen, vernietigd. De organisatoren van de manifestatie willen juist daarom nu steun geven aan het werk van Kifaia.

Het Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen is een samenwerkingverband van een vijftigtal organisaties die van mening zijn dat vrede in het Midden-Oosten slechts bereikt kan worden door het onrecht dat de Palestijnse bevolking sinds de stichting van de staat Israël is aangedaan goed te maken. Hiertoe dienen de VN-resoluties 242 en 194 te worden uitgevoerd.

Jamal Ftieh en Wim Lankamp,
namens het Platform Stop de oorlog tegen de Palestijnen

Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen
Centraal Adres: Postbus 10520 1001EM Amsterdam
Tel. 020 6246 046
06-10464152 (Jamal Ftieh)
http://www.FreePalestina.nl of
http://www.palestina-komitee.nl
Email: npk@xs4all.nl
w.lankamp@hccnet.nl
Stichting Kifaia: www.xs4all.nl/~kifaia/