Oprichtingsbijeenkomst NCPN Jongeren

Van een correspondent
Geef je op voor de Marxistische Winteruniversiteit (26 tot 30 december).

De NCPN Jongeren van de afdeling Groningen en omgeving hebben op dinsdag 29 oktober hun oprichtingsbijeenkomst gehouden in de stad. Arlen Sabajo zat de avond voor. Hoewel de opkomst lager was dan verwacht, hebben de aanwezigen er een constructieve avond van gemaakt. Eén aanwezige, een HBO-student, wil in de jongerengroep actief worden. Op de bijeenkomst hebben de NCPN Jongeren het Tien Stappen Voorwaarts plan besproken, een voorstel voor de opbouw van een jongerengroep binnen de afdeling. Ook discussieerden zij na de inleiding van Annabelle Schouten over de huidige politieke situatie. In Nederland staan natuurlijk de privatiseringen centraal, met name die in het onderwijs met de invoering van het Bachelor en Master-stelsel. Irak en de campagne voor professor Sison kregen ook veel aandacht. De NCPN Jongeren willen in Groningen de campagne opzetten en gaan binnenkort op de universiteit en de hogeschool handtekeningen ophalen. Een andere actie waar de NCPN Jongeren het over hebben gehad, was de staking van het hoger onderwijs in grote delen van het land, op 12 november. Deze oprichtingsbijeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts in de opbouw van de NCPN Jongeren. Tijd voor actie nu!