Pro-Milosevic-protest begroet Anan in Belgrado

Van redactie buitenland

Tussen de 5.000 en 10.000 demonstranten gingen op dinsdag 19 november in de Joegoslavische hoofdstad Belgrado de straat op voor Slobodan Milosevic, toen de algemeen secretaris van de Verenigde Naties, Kofi Anan, besprekingen voerde met leiders van de Joegoslavische marionetten-regering, Vojislav Kostunica, Zoran Djindjic en Milo Djukanovic.

De demonstranten eisten van Anan dat hij moet zorgen voor de vrijlating van Milosevic. Onder de protesterenden in de 'Vrijheid voor Slobodan'-demonstratie bevond zich ook Vojislav Seselj - Kostunica's belangrijkste rivaal bij de komende presidentsverkiezingen in Servië - als ook Milosevic's vrouw, Mira Markovic, en zijn dochter.

"In Den Haag staan Servië en het Servische volk terecht. Milosevic verdedigt niet zichzelf, hij verdedigt Servië en daarom staan we allen verenigd naast hem", merkte Seselj op in zijn toespraak.

Milosevic moest op maandag 18 november weer in de rechtszaal verschijnen nadat de zittingen eerder waren verdaagd, omdat de gezondheid van de 61-jarige ex-president ernstig verslechterd is.

"Nu zij zijn schuld niet kunnen bewijzen, proberen ze hem te vermoorden in Den Haag. Zij vermoorden hem door hem geen (juiste, nvdr) medische hulp te verlenen", zei Seselj.

Meer weten over de 'zaak' tegen Milosevic? Bezoek:
www.sps.org.yu (officiële SPS-website)
www.belgrade-forum.org
www.icdsm.org

Tijdelijk adres icdsm:
emperor.vwh.net/icdsm/index.htm

Donaties: emperor.vwh.net/icdsm/donations.htm