In Memoriam

Op 18 november ontvingen wij het bericht van het overlijden van onze 90-jarige kameraad Dien van Leijden-Wijmans uit Rotterdam-Noord. Vele jaren woonde Dien in het Oude Noorden, de voor haar zo vertrouwde plek in de Maasstad. Niet ver van haar woonhuis - op het Noordplein - werd haar man tijdens de nazi-bezetting gearresteerd terwijl hij aan het colporteren was met de door de bezetter illegaal verklaarde krant De Waarheid. Dien en hijzelf waren actief in het verzet en bleven de communistische partij altijd trouw. Ze wist altijd weer te vertellen over de moedige tijd dat haar man in het kamp van de bezetters verbleef. Eind jaren '50 overleed haar man en Dien zette haar steun aan de CPN, later VCN en NCPN onverminderd voort.

De redactie van Manifest en de NCPN wensen de nabestaanden alle sterkte en zetten met kracht de verdere opbouw van de partij in Rotterdam voort!

Rotterdam, 22 november 2002