Overpeinzing

Kamer bezorgd over woningbouwproductie

De fracties in de Tweede Kamer zijn bezorgd over de stagnatie in de woningbouwproductie. Woordvoerder Duivesteijn van oppositiepartij PvdA vindt dat de volkshuisvesting weer op de agenda moet worden geplaatst. Nellie Verbugt van regeringspartij VVD zegt 'zeer bezorgd' te zijn over de ingezakte woningbouwproductie. Volgens woordvoerder Van As van de LPF beginnen de structurele achterstanden in de woningbouwproductie een tijdbom onder de woningmarkt te vormen.
(FD, 13-11-2002)

Rijken willen meer vastgoed in portefeuille

Bijna tweederde van de grote particuliere beleggers die al vastgoed hebben, wil nog meer vastgoed aankopen. Het gaat daarbij om een geschatte investering van 1,3 miljard euro op jaarbasis. Dit blijkt uit een onderzoek onder 47 grote beleggers, waarvan het merendeel is opgenomen in de Quote top-500 van rijkste Nederlanders. Beleggen in woningen geniet hun voorkeur. De beleggers zijn van mening dat er een woningschaarste blijft bestaan en woningen makkelijk verhuurbaar blijven.
(FD, 20-11-2002)