Voor solidariteit, tegen tweedeling

Herstel WAO-recht
Foto: Jeroen van Kooten (Groninger Gezinsbode)

Van een correspondent

Op 11 november liepen honderden mensen mee in de Sint Maarten-optocht door de Groningse binnenstad, om op te roepen voor solidariteit en tegen tweedeling. Deze demonstratie was een initiatief van fractievoorzitster Rosita van Gijlswijk van de Groningse SP-fractie. Ook de NCPN was met vlaggen en een spandoek met de tekst "HERSTEL WAO RECHT" aanwezig en werd door de verschillende media ruimschoots in beeld gebracht.

Diverse sprekers gingen in op de verslechteringen die door deze plannen worden neergelegd bij onder meer chronisch zieken en gehandicapten, door de bezuiniging op de ziekenfondsen en andere voorzieningen. Zo moeten allerlei behandelingen, o.a. fysiotherapie, deels door de patiƫnt zelf bekostigd worden. Ook de fysiotherapeuten zelf demonstreerden op 25 november massaal in Den Haag tegen de afbraakplannen van de regering Balkenende II.