Vrouw in verzet!

 

Hannie Schaft-bijeenkomst met oud-verzetsstrijder en video

Woensdag 10 december
20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur
Vrouwencafé De Koningin, Oude Boteringestraat 60 in Groningen

Sommige mensen kennen haar van de film, anderen weer van het boek van Theun de Vries. Hannie Schaft, het meisje met het rode haar, de bekendste verzetsstrijdster van Nederland wordt elk jaar herdacht in Haarlem bij het monument 'Vrouw in verzet'.

Op jonge leeftijd kwam ze in aanraking met het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze stond bij de nazi's bekend als de 'terroriste' met het rode haar. Vlak voor het einde van de oorlog werd ze opgepakt en vermoord in de duinen bij Bloemendaal. Haar lichaam stierf, haar geest echter niet.

Op 10 december, VN-dag van de Mensenrechten, willen we stilstaan bij haar strijd tegen onderdrukking. Jan Heusdens, een van haar mede-verzetsstrijders, komt op de bijeenkomst spreken over het verzet en zijn ervaringen met Hannie Schaft. Ook wordt de film 'het meisje met het rode haar' vertoond.

Iedereen - man en vrouw - is welkom!

Organisatie: CJB (Communistische Jongeren Beweging) en NCPN i.s.m. vrouwencafé De Koningin