Maak 18 december tot een succes!

De NCPN roept alle NCPN-afdelingen op zich in te zetten voor succesvolle acties op 18 december. Hieronder het persbericht van Keer het Tij-Amsterdam als voorbeeld.

De Amsterdamse afdeling van het Platform Keer het Tij heeft verdere acties aangekondigd tegen het kabinet Balkenende II en de gevolgen van de kabinetsplannen in de stad. Op 18 december is een actiedag gepland: in steden door heel Nederland wordt dan actie gevoerd. De Amsterdamse afdeling heeft besloten mee te gaan in deze actiedag op 18 december door vanuit verschillende delen van de stad tochten te organiseren naar het stadhuis aan de Amstel. Ter plaatse zal een luid protest te horen zijn door de samengekomen groepen uit de stad. Er wordt verzameld in buurthuizen, moskee├źn en kerken. In de aanloop naar deze actiedag zijn diverse acties gepland die duidelijk zullen maken hoe mensen door de afbraakplannen worden getroffen.

Het platform Keer het Tij-Amsterdam heeft sinds kort versterking gekregen van de ABVAKABO-groep Amsterdam, de SP, Rood en de SRVU (studentenvakbond aan de Vrije Universiteit). De Amsterdamse afdeling van Keer het Tij bestaat nu uit de volgende organisaties:

'Stop de waanzin van het kabinet, stop Balkenende II: Keer het Tij!'