VS overwegen extra troepen te zenden naar Irak

Amerikaanse commandanten in Irak achten het steeds waarschijnlijker dat ze versterkingen nodig hebben om een eind te maken aan het geweld in het land. Een invloedrijke Republikeinse senator, John McCain, verklaarde gisteren dat nog 40.000 tot 50.000 militairen extra in Irak moeten worden gelegerd. Op dit moment zijn er 140.000 Amerikaanse militairen in Irak. In Fallujah wordt nog steeds gevochten, hoewel Amerikaanse militaire autoriteiten vorige week al meldden de stad 100 procent onder controle te hebben. Volgens een woordvoerder van een mariniersbataljon wordt de stroom- en watervoorziening in Fallujah niet voor februari hersteld. De schade in de stad als gevolg van het offensief is zeer groot. Een Amerikaanse officier gaf aan dat de helft van de gebouwen van de stad zal moeten worden gesloopt. (NRC, 22-11-2004)