Ingezonden: Red het Schinveldse bos

De Nederlandse regering wil op verzoek van de NAVO zes hectare bos kappen en 12 hectare aftoppen in een natuurgebied direct buiten Schinveld (Limburg), vlakbij de NAVO-basis Geilenkirchen. De daar gestationeerde AWACS radarvliegtuigen geven extreem veel geluidsoverlast in de wijde omgeving. Als de NAVO de vliegtuigen zwaarder wil beladen, zullen ze langzamer stijgen en staat het bos in de weg. En dus wil men het bos kappen. Het dorp Schinveld (inclusief de Gemeente) is in verzet gekomen en doet er alles aan om de kap van het bos en nog meer geluidsoverlast te voorkomen. Daarvoor hebben zij Groen Front gevraagd om te helpen. Er wordt aan een actiekamp gedacht.

Zin om mee te helpen? Mail naar schinveld@yahoo.com

"Vredesburo Heerlen" http://Vredesburo.Heerlen at zonnet punt nl