Ingezonden: Bijstandsbond

Op dinsdag 31 januari om 16.00 uur deed een cliƫnt van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) aangifte op het bureau Raampoort wegens mishandeling door bewakers op het kantoor Herengracht. De aangifte vond plaats met ondersteuning van advocaat Lucien Nix en de Bijstandsbond. Bij de Bijstandsbond kwamen verhalen binnen van mensen die op het spreekuur kwamen, een bezoek hadden gebracht aan een kantoor van het DWI en zich daar hadden gergerd aan de zeer strenge controles. Bezoekers moeten door een poortje lopen, worden soms gefouilleerd, waarbij mensen zonder een vaste afspraak door de portiers weer worden weggestuurd omdat een gedeelte van het receptiewerk overgenomen schijnt te zijn door de bewakers. Daarnaast deden vage verhalen de ronde over geweld tussen medewerkers, bewakers en klanten van de DWI over en weer. In concreto heeft de Bijstandsbond nu enkele klachten over onheus optreden van bewakers. De bovenstaande situatie was voor de Bijstandsbond aanleiding een onderzoek te starten en een oproep te doen om incidenten te melden en een maatschappelijke discussie op gang te brengen over de wijze waarop de toegang tot de kantoren van het DWI is geregeld. Dit is de reden waarom wij bij de aangifte van mishandeling de publiciteit hebben gezocht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Piet van der Lende
020-6898806/6181815
info@bijstandsbond.org