Laat FNV zien dat het menens is

Maak van Straatsburg een tweede Brussel

Manifest plaatst de oproep zoals te vinden is op de site van ABVAKABO FNV. De NCPN roept op om deel te nemen. Het succes van de havenwerkers heeft het weer bewezen 'strijd loont', maar alleen volgehouden strijd! Het gaat om het afschaffen van de richtlijn niet alleen om het amenderen ervan. Hoe belangrijk het ook is als de 'arbeidswetgeving en de CAO's buiten de richtlijn zouden vallen. Laat de FNV merken dat de inzet van een paar bussen niet genoeg is. Laat je niet ontmoedigen door de lange reistijden. Demonstreer mee in Straatsburg tegen de Dienstenrichtlijn!

"Het Europees Vakverbond (EVV) heeft een demonstratie georganiseerd op 14 februari 2006 in Straatsburg. Op die dag spreekt het Europees Parlement over de Dienstenrichtlijn. Wij willen samen met de buitenlandse collega's duidelijk maken dat oneerlijke concurrentie niet mag in een sociaal Europa. Werknemers mogen niet tegen elkaar uitgespeeld worden. Daarom moeten de arbeidswetgeving en de CAO's uitgesloten worden van de Dienstenrichtlijn. Als dat niet gebeurt kunnen bedrijven elkaar beconcurreren op arbeidsvoorwaarden. Dat willen wij niet.

Gelijk loon voor gelijk werk

Wij zijn tegen sociale dumping! Wij willen gelijk loon voor gelijk werk! Ook de publieke dienstverlening hoort niet in de vrije markt thuis. De energiesector, de watervoorziening en andere publieke diensten moeten buiten de Dienstenrichtlijn blijven. Genoeg redenen om te demonstreren. Laat het Europees Parlement horen dat we streven naar een werkelijk sociaal Europa en dat we geen Europa willen dat alleen draait om economie en het maken van winst!

Als u opnieuw uw stem wilt laten horen, geef u dan op om op dinsdag 14 februari mee te gaan naar Straatsburg. Net als vorig jaar zorgen wij weer voor het vervoer. Omdat het dit keer op een doordeweekse dag is en u een of misschien wel twee vrije dagen moet opnemen, krijgt u als lid van de bond een onkostenvergoeding die gelijk is aan twee stakingsdagen.

Straatsburg is wel een stuk verder reizen dan Brussel. Vanuit Utrecht is het ongeveer acht uur in de bus, vanuit het Zuiden ca. zes uur en vanuit het Noorden ca. 10 uur. U moet er rekening mee houden dat u vanuit bijv. Groningen of Alkmaar om 04.00 uur in de ochtend vertrekt. U moet op eigen gelegenheid daarvoor nog naar het vertrekpunt van de bussen reizen. Er zullen op een beperkt aantal centrale plaatsen bussen vertrekken. In Straatsburg zijn we circa vier uur kwijt aan de demonstratie en voor de terugreis gelden dezelfde reistijden. Per bus zijn er twee chauffeurs beschikbaar, dus we hebben geen last van beperkingen rond de rijtijden.

Demonstreer mee!

Op de website van FNV Europa zal de komende week meer informatie te vinden zijn over de actie zelf, vervolgacties en natuurlijk over de Dienstenrichtlijn. U kunt zich opgeven tot en met 6 februari, door uw e-mail rechtstreeks naar straatsburg@vc.fnv.nl te sturen. Neem in uw antwoordmail op: naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer, mobiel nummer, e-mailadres waarop u verdere berichten wenst te ontvangen. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar, dus hier geldt wie zich het eerst aanmeldt is verzekerd van een plaats in de bus. Na aanmelding ontvangt u nader bericht op het door u opgegeven e-mailadres."