Hebt u ook uw loonstrookje ontvangen?

Piet Schouten

Een greep uit de vele reacties van ambtenaren bij de rijksoverheid zoals we die aantreffen op het forum van de ABVAKABO FNV:

"Met alle compensaties (?) ook die van de bruto 450 euro eindejaarsuitkering én de 2 procent loonsstijging per 1 januari 2006 ga ik er nog steeds een paar tientjes op achteruit, hoezo: het 'zoet komt na het zuur'. Dit is pas 'zuur'! Ik heb ook verzocht te wachten met de handtekeningen totdat er beter zicht was op loonstrookjes. Ik denk dat nu de tijd is gekomen om voor de nieuwe CAO van 2007 keiharde acties op touw te zetten, de zaak móet plat, dit kan echt niet. Collega's in zak en as, gaan er meer dan 100 euro op achteruit, op een netto salaris van 1500 euro, dat zijn toch klappen, of niet soms!"

"Ook ik heb moeten inleveren ongeveer zo'n 140 euro. Ik denk dat veel mensen hierdoor in de problemen raken. Ik ben ambtenaar bij het ministerie van LNV en zit in schaal 7, maar door al deze maatregelen ben ik genoodzaakt om er een bijbaan bij te moeten nemen. Bedankt kabinet en vakbonden. Mensen, kom in actie!"

"Help! Ik ben bestolen. Van mijn nederig pensioentje en AOW is 168,50 euro verdwenen in de zakken van het moderne roofridders-management dat overheid heet. Bij het lezen van het ABP magazine ben ik na drie bladzijden in ademnood geraakt. Wat een zielige vertoning, geen geld en nog eens geen geld terwijl het management broeken uit 'Volledam' aan heeft, anders kunnen hun euro's er niet meer in. Sinds 2003 is er niets veranderd en de gepensioneerden kunnen verrekken. Eens dacht ik dat de ABVAKABO voor de belangen van de gepensioneerden zouden opkomen. Nee dus, zelfs een bloemetje op jouw begrafenis zal er niet meer afkunnen. Zielig, zielig arm verarmd Nederland."

Tijd om de CAO open te breken en een fatsoenlijke beloning op te eisen voor de werknemers bij de overheid, die dubbel getroffen zijn door fusies, reorganisaties, loopbaanverlenging en taakverzwaringen! De ambtenaren dienen als voorbeeld voor de Haagse politiek om nog meer verslechteringen voor alle werknemers en uitkeringsgerechtigden door te drukken. Versterk ook ons blad MANIFEST en de NCPN om een andere politiek af te dwingen!