Ongekende Overwinning voor Pastors for Peace!


Eén van de bussen van de 17de Vriendschapskaravaan.  


 

Redactie buitenland

De Vriendschapskaravaan van P4P (Pastors for Peace), onder leiding van dominee Lucius Walker (zie foto) heeft opnieuw, voor de 17de keer, een grote overwinning geboekt. Zij passeerde op 6 juli jl. de Mexicaanse grens bij Reynosa zonder incidenten.

De karavaan van negen in felle kleuren beschilderde voertuigen vervoert meer dan 100 ton humanitaire hulpgoederen voor Cuba. De hulp werd verzameld in 127 gemeenten in de VS en Canada. Het gemak waarmee de autoriteiten deze karavaan lieten passeren is opvallend gezien de actie van vorig jaar, waarin de douane van de VS goederen, met name computers bestemd voor gehandicapte Cubaanse kinderen, in beslag nam na intensieve inspecties. Lucius Walker, leider van de karavaan en directeur van IFCO/Pastors for Peace: "De VS vragen regimeverandering in Cuba; maar wij vragen hier vandaag regimeverandering in de VS. Het is tijd voor vrede, verzoening en eerbiediging van het recht op soevereiniteit van Cuba en van al onze buren. Wij moeten hier vandaag tonen dat het kan."

Pastors for Peace is een project van de 'Interreligious Foundation for Community Organization (IFCO), die al sinds 1967 werkt voor sociale rechtvaardigheid.

Donderdag, 6-7-2006

Contacten: Ellen Bernstein: 646/319-5902, 646/319-5904 (in Texas) en Lucia Bruno: 212/926-5757, 347/423-4330 (in New York)

Foto's en meer informatie: http://www.pastorsforpeace.org.