NCPN Noord-Holland-noord steunt jongeren Callantsoog!

Ed Jongen

Tijdens de afgelopen raadsvergadering van de gemeente Zijpe heeft een grote delegatie van jongeren uit Callantsoog aandacht gevraagd voor een belangrijke problematiek: zij willen dat er betaalbare woningen worden gebouwd voor de Callantsoger jongeren zodat zij niet gedwongen worden om uit hun dorp te verhuizen. De delegatie presenteerde aan de gemeenteraad van de gemeente Zijpe een petitie, ondertekend door bijna 80 jongeren uit Callantsoog.

In Callantsoog, waar kustrecreatie een grote bron van inkomsten vormt, worden vooral dure woningen gebouwd voor mensen met een aanzienlijk hoger inkomen dan de gemiddelde jongere. Hierdoor is de jeugd feitelijk gedwongen om naar elders te verhuizen na het verlaten van de school! Dit kan en mag natuurlijk niet! De jongeren van Callantsoog hebben het gelijk aan hun zijde in hun rechtmatige en rechtvaardige eis voor betaalbare woningen in hun eigen dorp!

Uiteraard is er een reden voor dat er alleen maar duurdere woningen worden gebouwd: er is door projectontwikkelaars meer geld aan te verdienen dan aan sociale woningbouw. Hetzelfde ziet men gebeuren in het buurdorp Petten, alwaar men een miljonairsdorp (anderhalf maal het aantal inwoners van het dorp Petten) wil gaan bouwen. Ook hier kiezen projectontwikkelaars en de gemeente voor dure woningen voor de rijken en nĂ­et voor betaalbare woningen voor de lagere inkomens.

NCPN Noord-Holland-noord steunt de rechtmatige eis van de Callantsoger jongeren! Betaalbare woningen voor de lagere inkomens!

Eerst de mensen, niet de winst!