Voorpagina: Israël - Libanon


 

Zaterdag 22 juli jl. demonstreerden, zo'n 3500 mensen. Zij liepen van het Beursplein naar het Museumplein. Mensen van 'Een ander joods geluid' en 'Vrouwen in het zwart' waren nadrukkelijk aanwezig. De mensen waren erg kwaad en riepen Israël op onmiddellijk te stoppen met de bombardementen op Libanese dorpen en steden en de Israëlische soldaten terug te trekken uit Libanon. Ook werd een krachtige oproep gedaan aan de Nederlandse regering op te komen voor de vrede, tegen de oorlog en de bombardementen op Palestijnse burgers af te keuren.
 

Overal op de wereld werd op zaterdag 22 juli gedemonstreerd. In Amsterdam verzamelden zich zo'n 3500 demonstranten op het Beursplein om een fel protest te laten horen tegen de bombardementen van Israël op de Libanese bevolking en de bezetting van de Gaza-strook. 

Ook in Luxemburg werd (daar op 29 juli) tegen de Israëlische regering gedemonstreerd. Daaraan werd door twee Nederlandse kameraden - op vakantie - deelgenomen. (Foto Manifest)