De VS, een vrijplaats voor terroristen?


Dhr. Oscar de los Reyes, ambassadeur van Cuba, legt de aanwezigen tijdens de demonstratieve bijeenkomst voor de vrijlating van de 'Cuba 5', uit wat de kern van de zaak is. Het gaat vooral om meer bekendheid over de zaak te bewerkstelligen. De dodelijke stilte die de westerse media betrachten, te doorbreken, internationaal, opdat de strijd in de VS, die doorslaggevend is, kan worden versterkt. De strijd voor de vrijlating van de 'vijf', onwettig veroordeeld in de VS, is een strijd tegen het getolereerde (staats)terrorisme en voor de waarheid. Het gaat om het verspreiden van de waarheid. Alleen zo kunnen de vijf Cubaanse patriotten worden bevrijd. (Foto Manifest)  


 

Thomas Janssen

"De vijf Cubaanse antiterroristen blijven gevangen in de VS terwijl de beruchte terrorist Luis Posada Carriles op de nominatie staat om vrijgelaten te worden. Dit schandaal is een absolute aanfluiting van de rechtspraak".

Gloria La Riva van het Amerikaanse comité 'Free the Cuban Five' hekelt rechter Norbert Garney van El Paso, die zich op 11 september (!) jl. uitsprak voor vrijlating van Carriles die sinds mei 2005 in de VS vastzit "wegens overtreding van de Immigratiewet".

Advocaat Leonard Weinglass: "Posada Carriles is schuldig aan de dood van 73 passagiers van een Cubaans lijntoestel, aan de dood van Orlando Letelier en zijn secretaris, aan de dood van Fabio Celmo, en hij heeft zich openlijk beroemd op zijn misdaden."

Brian Becker, coördinator van de ANSWER coalitie: "wereldwijd wordt de regering Bush veroordeeld vanwege de onwil om deze misdaden te vervolgen (...) De terreurgeschiedenis van Posada is intrinsiek verweven met de steun aan de terreuraanvallen op Cuba door de regering van de VS en in het bijzonder door de familie Bush."

Even ter herinnering: op 11 september 2001 werd door Bush 'de oorlog tegen het terrorisme' uitgeroepen.

Bron: http://www.answercoalition.org