Ingezonden: Onzin in de zembla-uitzending van zondag 10 september 2006

Geachte programmamakers,

Wederom wordt misbruik gemaakt van de onwetendheid op bouwkundig, chemisch en elektronisch gebied bij het gemiddelde publiek. Zelf ben ik civiel-ingenieur met ervaring in de utiliteitsbouw (kantoren, hangars, fabrieken, centrales etc.) Vanaf het begin was het mij duidelijk dat de z.g. 'pancake'-theorie niet klopte, want dan zouden de enorme centrale kolommen zijn blijven staan en nu komen bij Zembla een paar onwetende studentjes vertellen dat zij berekend hebben dat instorten n.b. door het eigen gewicht mogelijk is. De 'explosievendeskundige' is al helemaal niet bij de tijd. Nooit gehoord van andere ontstekings- en explosiemiddelen. Bovendien was het WTC een GELAST gebouw omdat bouten en klinknagels in 1970 al vele jaren in onbruik zijn geraakt vanwege de corrosie, extra gewicht en sterkte-eigenschappen. Afstandsbediening is kennelijk ook onbekend bij Zembla en zijn explosieven-guru. Met afstandsbediening kon vanuit gebouw 7 de hele operatie worden gestuurd door alle explosieven afzonderlijk te ontsteken waardoor de torens bij scheefzakken konden worden bijgeregeld. Dit is duidelijk te zien op de video-opnamen. Zonder deze regeling was de top van de zuidelijke toren op een bankgebouw of op de beurs van Wallstreet gevallen. Dat mocht natuurlijk niet gebeuren, want de beurs is de dollar, is het echte symbool van de USA. Gemiste kans of opzet van Zembla?

Met vriendelijke groet,
Ing. Hans de Jonge
Amsterdam, 13 september 2006