Darwin: `De bron achter 11/9 en Hitler's genocide'


Charles Darwin  

Redactie

Een geheimzinnige islamitische organisatie die de evolutie ontkent stuurt in West-Europa gratis propagandaboeken aan scholen, universiteiten en krantenredacties. De boeken, die op internet voor 75 euro per stuk worden aangeboden, zijn ontvangen door onder meer een school in Amstelveen, de Universiteit Utrecht, maar ook de Volkskrant (en de NCPN, nvdr).

Het boek met de titel `The Atlas of Creation' beweert dat het darwinisme heeft geleid tot 11/9 en Hitler's genocide. De islam is volgens de schrijver niet de bron van het terrorisme, maar de oplossing ervoor; de Koran is volgens hem gebaseerd op de concepten van liefde, opoffering, genade en vrede. Volgens het boek is de evolutietheorie niet alleen in strijd met de Koran, maar ook verwerpelijk omdat het conflicten uitlokt: het recht van de sterkste wordt ermee vastgelegd.

De auteur van het boek is de Turkse onderzoeker Harun Yahya, pseudoniem voor Adnan Oktar, geboren in 1956 in Ankara. Deze volgens critici 'geflipte wetenschapper' heeft een hele serie boeken geschreven waarin hij de evolutietheorie als strijdig met de Koran aanvalt. Uitgever is Global Publishing in Istanboel. Deze organisatie kon gisteravond niet beantwoorden hoeveel boeken er zijn verspreid en op welke doelgroepen zij zich richten. Ook wordt niet gezegd wie betaalt voor de gratis verspreiding.

VK, 28 2 2007, enigszins ingekort.