Voorpagina: Haven Rotterdam


 

In tegenstelling tot wat de media ons wilden doen geloven heeft de rechter de staking van de havenslepers niet verboden. Hij heeft in zijn vonnis een adempauze van 4 dagen ingelast om de olieraffinaderijen niet te veel te schaden. Daarna mag er weer 5 dagen gestaakt worden.

De vakbondsbestuurders voelen zich belazerd door de olieraffinaderijen: " Het grootkapitaal in de haven verenigt zich. We hebben nog een appeltje met de oliemaatschappijen te schillen. In plaats van hun punten bij de vakbonden onder de aandacht te brengen, halen zij voor Smit de kolen uit het vuur. Er moet gewoon een goede cao komen.

Rekening houdend met een winst van 77 miljoen euro zijn onze eisen echt niet zo extreem." Inmiddels hebben andere havenwerkers zich solidair met de slepers verklaard. Zij zullen het sleepwerk van Smit, dat als gevolg van de staking niet wordt uitgevoerd, besmet verklaren.