Geen winst voor NCPN bij Provinciale Statenverkiezingen

Van een correspondent

Het is de NCPN niet gelukt om bij de Provinciale Statenverkiezingen in Groningen stemmen te winnen. Hoewel de NCPN in de meeste gemeenten ongeveer stabiel bleef en er in enkele gemeenten stemmenwinst werd geboekt is de balans negatief. Vooral in het oosten van de provincie heeft de partij veel stemmen verloren. Deze lijken bijna allemaal naar de SP te zijn gegaan. De uitslag in Groningen laat dezelfde trend als bij de landelijke verkiezingen zien. De PvdA, CDA en VVD verliezen, SP en ChristenUnie winnen en GroenLinks blijft redelijk stabiel. De Partij voor het Noorden behoud op het nippertje haar zetel en de Partij voor de Dieren heeft met stemmen van restzetels een zetel van GroenLinks kunnen afpakken. Zie elders in Manifest een interview met de lijsttrekker van de NCPN.