Boeiende filmpresentatie in ambassade van Venezuela


Michel Collon presenteert de film in de ambassade van Venezuela in Den Haag en discussieert met de aanwezigen. (Foto's Manifest)  


 

Brussel - Caracas Een film van Vanesse Stojilkovic "In Venezuela gaan de olie-dollars niet meer naar de multinationals, maar naar het volk, via sociale programma's. Wat denkt u daarvan?" Die vraag stelden we, toevallig, aan 20 Belgen, Een jongere antwoordde: "Aardolie is een fantastische rijkdom, maar je moet die goed gebruiken." Iemand anders: "Is dat niet een beetje utopisch?"

Chávez, een gevaarlijke populist of een echt alternatief voor LatijnsAmerika? Hebben zijn sociale hervormingen het leven van de Venezolanen echt veranderd? Daarover zwijgen onze media, dus gingen we zelf ter plaatse kijken. Zo komen de Venezolanen ook eens aan het woord. Vooral nu Venezuela bedreigd wordt door de Verenigde Staten is het belangrijk om te weten hoe een land uit de derde wereld zowel zijn natuurlijke rijkdommen als zijn waardigheid op internationaal vlak kon heroveren.

Vanessa Stojilkovic woont in Brussel. Brussel-Caracas is haar tweede film na De verdoemde van Kosovo. Info: http://www..film-bruxelles-caracas.info

De film duurt 77 minuten en is verkrijgbaar op het partijkantoor à 10,- euro