Bij het schenden van mensenrechten denken we vaak aan andere landen, maar het blijkt dat dit gewoon in Nederland gebeurt. Wij vinden dat alle Nederlanders dit zouden moeten weten. Deze website laat zien hoe het zover heeft kunnen komen en wat eraan gedaan moet worden.
Onschuldige mensen krijgen een etiket opgeplakt en zitten telkens opnieuw maanden opgesloten zonder dat er een rechter aan te pas komt, hun hele leven lang.
Een groot deel van de slachtoffers zit momenteel daadwerkelijk vast in gevangenissen in Nederland. En de rest leeft iedere dag in angst om alsnog(of opnieuw) opgepakt en opgesloten te worden. En dat alles, terwijl de betrokkenen volkomen onschuldig zijn. De gevolgen daarvan zijn dramatisch: gezinnen worden uit elkaar gerukt, betrokkenen worden van hun bestaansmogelijkheden beroofd, zijn niet verzekerd tegen ziektekosten en verkeren vaak langer dan een jaar in gevangenschap en onzekerheid, om vervolgens als illegalen op straat gezet te worden en daarna weer opnieuw opgepakt voor de volgende periode van gevangenschap. Hun hele leven lang en zonder dat er een rechter naar de zaak heeft gekeken.
Zoals gezegd, de gewone Nederlander weet hier niets van. En iedere Nederlander met rechtsgevoel zal, na het lezen van deze website, zich schamen voor deze gang van zaken. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een sociaal-christelijke regering? Onze petitie roept deze regering dan ook op om iets aan deze politieke erfenis van 10 jaar te doen.
Uw stem is van groot belang en kan de toekomst van duizenden onschuldige kinderen en gezinnen redden. Wij moeten in totaal minimaal 50.000 stemmen achter ons hebben. Steun ons, steun je medemens. Alvast bedankt.
Shabnam Noorzai
Redactie binnenland
Op woensdag 29 oktober namen meer dan duizend Afghaanse vluchtelingen deel aan een demonstratieve tocht naar het Vredespaleis in Den Haag om gehoor te krijgen voor hun eisen: wij zijn Afghaanse vluchtelingen, geen oorlogsmisdadigers en willen een bestaan in Nederland opbouwen. Van de Nederlandse media was geen spoor te bekennen. Een enkele foto dook hier en daar op die suggereerde dat het om een kleine actie zou gaan. De zaak wordt letterlijk doodgezwegen. We kunnen dit stilzwijgen doorbreken door aan de actie 'Ik schaam me voor Nederland' deel te nemen.
De Nederlandse regering steunt de Amerikaanse oorlogspolitiek in Afghanistan en stuurt soldaten die bijdragen aan de wederrechtelijke bezetting van dat land. De Nederlandse regering werkt samen met het corrupte regime in Kaboel en bestempelt daarom geheel onterecht 350 voormalige ambtenaren van de Volksdemocratische (communistische) regering in Afghanistan (van 1978 tot 1992) zonder enig bewijs als oorlogsmisdadiger vanwege hun idealen. Met hen kregen ook al hun familieleden (baby's inbegrepen) ook het statuut '1F' van oorlogsmisdadiger. Dat betekent dat ze verstoken blijven van enige uitkering of mogelijkheid tot werken. Geheel zonder middelen van bestaan zijn zij dakloos of aangewezen op de hulp van andere welwillende Afghanen. Dit is een aanfluiting van het internationaal recht en de mensenrechten. Deze vluchtelingen zijn hier al 10 jaar of langer. Hun kinderen groeiden op in Nederland en sommigen kregen op hun 18de verjaardag de Nederlandse nationaliteit.
Het zijn met name de oudere dochters die deze actie sinds 2 oktober organiseren. Elke dag betoogden ze voor de Tweede Kamer op het Plein met tientallen tot honderden. Op woensdag 29 oktober keerden ze na hun tocht naar het Vredespaleis terug naar het Plein voor het parlement. Daar werd gezongen en vonden toespraken plaats. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Slachtoffers van Politie en Justitie sprak hen toe. De NCPN overhandigde de organisatie een korte verklaring waarin steun voor de actie werd uitgesproken. Ook vanuit Belgiƫ was er solidariteit. Daar wil men niet dat Belgiƫ het slechte voorbeeld van Nederland volgt. Uit protest en om de ernst nogmaals duidelijk te tonen, bleven 150 vluchtelingen de hele nacht ondanks de erge kou overnachten op het plein tot 6 uur 's morgens. Het Plein stond vol met vouwbedden, waarop tientallen mensen zich probeerden te beschermen tegen de lage temparatuur.
Zie voor de foto's en video's van de actie op http://www.mashal.org. Voor berichtgeving over de problematiek op http://www.comite1Fbeleid.nl