Skip navigation

Dag van de Arbeid

Wanneer: 1 mei 2024 @ 14:00 -

Waar: Het Museumplein, Amsterdam

Op 1 mei om 14:00 uur verzamelen de NCPN en de CJB op het Museumplein, klaar om deel te nemen aan de demonstratie van de FNV. Om 14:30 uur lopen we mee in de mars naar het Martin Luther Kingpark, waar om 16:00 uur de manifestatie van start gaat.

De Dag van de Arbeid staat bekend als de internationale strijddag van het proletariaat, voortgekomen uit de strijd voor de 8-urige werkdag. In 1891 werd besloten om een jaarlijkse internationale dag van de arbeid te houden op 1 mei. In de jaren die daarop volgden, werd 1 mei in veel landen een jaarlijkse nationale stakingsdag, dankzij de strijd van de arbeidersbeweging. 1 Mei is in Nederland overigens nooit een door de staat erkende vrije dag of nationale feestdag geweest.

Vandaag zetten we ons in voor een leefbaar inkomen voor iedere arbeider. In zijn oorsprong was deze dag nauw verbonden met de streven naar volledige emancipatie van de arbeidersklasse, voor het socialisme-communisme. Vandaag de dag brengen wij dit in met onze aanwezigheid op de FNV demonstratie.

Mis deze belangrijke dag niet en meld je aan bij de FNV voor gratis busvervoer! Meld je hier aan.