Skip navigation

Filmavond NCPN Noord-Holland: Werkende vrouwen

Wanneer: 21 maart 2024 @ 19:00 -

Waar: Haarlemmerweg 177H

Vrouwen houden de halve hemel omhoog. En toch zien de hele geschiedenis door een patroon: vrouwen zijn gemiddeld armer en minder vrij. Op momenten waar onderdrukte klassen verbeteringen weten af te dwingen bij de heersende klassen, kunnen vrouwen daar vaak niet volledig de vruchten van plukken.

We zien in de geschiedenis ook een ander patroon: waar vrouwen samenkomen, wanneer ze zichzelf organiseren, kunnen ze wél daadwerkelijke verbeteringen afdwingen. Van abortus tot stemrecht, en alles daartussen en daarbuiten, nooit werd iets vrouwen zomaar gegund. Ze hebben altijd hun rechten moeten afdwingen.

Vandaag zijn het de vrouwen uit de arbeidersklasse die de strijd doorzetten, en dat is hard nodig. En dan hebben we het over daadwerkelijke verbeteringen voor werkende vrouwen, niet dingen als meer vrouwelijke ceo’s, die de vrouwen onder hen net zo hard uitbuiten als mannen met dezelfde functie.

De strijd van en voor werkende vrouwen is het onderwerp van deze filmavond. In de documentaire die we gaan kijken zien we vrouwen zich organiseren op de werkvloer. Hun eisen zijn uiteenlopend, van het dichten van de loonkloof tot het tegengaan van discriminatie op de werkvloer, zowel die gebaseerd op geslacht als ras. We zullen zien dat als werkende vrouwen samenkomen, ze een wereld te winnen hebben.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Datum: 21 maart 2024
Locatie: Haarlemmerweg 177H, Amsterdam
Inloop: 18:30
Aanvang: 19:00