Skip navigation
Verklaring NCPN

De NCPN steunt de 21.000 stakende Iraanse olie- en gaswerkers

Foto: Tudeh Partij van Iran

De Iraanse arbeidersklasse toont haar kracht en moed door hun eerder gestelde eisen te herhalen en de regering te laten zien dat de arbeiders niet zwijgen wanneer zij worden onderdrukt. Deze acties zijn hoogst noodzakelijk omdat de arbeidersklasse in Iran wreed onderdrukt wordt door de burgerlijke islamistische regering en door imperialistische sancties.

Deze stakingen markeren opnieuw een moment in de moderne geschiedenis van Iran waarop de arbeidersklasse haar verzet toont en in beweging komt. De uitgebreide organisatie die betrokken is bij deze protesten is indrukwekkend en cruciaal voor de arbeidersklasse van Iran.

De NCPN steunt de eisen van de Iraanse arbeiders en steunt hun verzet tegen de Iraanse burgerlijke islamistische regering.


Commissie Internationaal van het Partijbestuur van de NCPN

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!