Skip navigation
Oorlog in Oekraïne

Een jaar sinds de invasie van Oekraïne

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van vrijdag 24 februari 2023

Een jaar geleden escaleerde de oorlog in Oekraïne met de invasie door de Russische federatie. De NAVO, VS en EU dragen grote verantwoordelijkheid door constant olie op het vuur te gooien. De bevolking van Oekraïne en Rusland, die decennialang vredig samenleefden in Sovjet- Unie, lijden nu onder deze imperialistische oorlog die al vele duizenden het leven heeft gekost.

Het is een imperialistische oorlog tussen de NAVO, VS en EU enerzijds, en Rusland en zijn bondgenoten anderzijds, die onderling concurreren om grondstoffen, transportroutes, markten en invloedsferen. Communistische jongerenorganisaties uit heel Europa organiseren een internationale actieweek tegen oorlog.

In dat kader heeft CJB samen met de NCPN een duidelijke boodschap:

tegen oorlog en imperialisme,

voor vrede en socialisme!

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!