Skip navigation
Amsterdam

Solidariteit met gearresteerde Palestina-solidariteitsdemonstranten!

bron: NCPN

Solidariteit met gearresteerde demonstranten die hun solidariteit met de Palestijnse bevolking uiten bij de Amsterdam University College (AUC)! De onderdrukking moet stoppen.

Op 25 maart heeft de politie vijf vreedzame demonstranten gearresteerd en vele anderen met geweld onderdrukt. Ook heeft de politie geprobeerd de demonstranten aan te rijden. Op 26 maart heeft de politie weer geweld gebruikt tegen demonstranten die hun solidariteit toonden. We eisen een einde aan de huisregels van de Universiteit van Amsterdam (UvA) die demonstraties en politieke bijeenkomsten verbiedt en een einde aan de onderdrukking van vreedzame demonstranten door de Nederlandse staat.

De demonstranten protesteerden tegen de banden van de UvA en de VU met Israëlische universiteiten. Het is onacceptabel dat de UvA en de VU zich niet uitspreekt tegen de genocide die wordt gepleegd door Israël, na de dood van meer dan 30.000 Palestijnen, waaronder 14.000 kinderen. Niet alleen doen de Amsterdamse universiteiten niets, maar ze roepen ook de politie op om demonstranten te onderdrukken.

Recentelijk heeft de Tweede Kamer aangifte gedaan tegen vreedzame pro-Palestina-demonstranten en de huisregels van het Tweede Kamergebouw aangescherpt, zodat demonstranten sneller uit het pand kunnen worden gezet. Dit alles omdat ze terecht een einde eisten aan de medeplichtigheid van onze regering aan de genocide in Gaza.

Er moet een einde komen aan de onderdrukking van  demonstranten. Demonstreren is een recht dat beschermd moet worden. De burgerlijke staat onderdrukt pro-Palestijnse demonstranten vanwege de belangen van de kapitalistische klasse in Nederland, in samenwerking met Israël. Het is daarom belangrijk om solidair te zijn met de onderdrukte demonstranten en de internationale zaak waar we samen voor strijden,en ons te blijven verzetten tegen de onderdrukking door de Nederlandse staat en haar medeplichtigheid aan de misdaden van Israël.

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!