Skip navigation
Activiteiten Partij en jongerenbeweging

Activiteiten aankomende tijd

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van dinsdag 16 mei 2023

Placeholder
NCPN

Wandeltocht Oost-Groningen langs de vluchtroutes van de Rode Hulp

Afdeling Groningen van de CJB

CJB Groningen organiseert op 17 juni aanstaande in samenwerking met SDAJ Niedersachsen en het initiatief 'Fluchtwege 1933 - 1945' een informatieve wandeling langs de oude vluchtroutes in Duitsland en Oost-Groningen. Na de machtsovername van het nazi fascisme in Duitsland vluchtten veel Duitse kameraden naar Nederland waar zij opgevangen werden door de toenmalige CPN. Tijdens de wandeling zullen wij langs plekken komen waar Duitse antifascisten toendertijd de grens over zijn getrokken en zal er op een aantal momenten informatie worden gegeven over dit heldhaftige 'Rode Hulp' initiatief. Het zal een flinke wandeling worden, dus wees daar op voorbereid. Voor personen die minder goed ter been zijn is het eventueel mogelijk de tocht te fietsen, gelieve dit aan te geven bij aanmelding.

We vragen alle geïnteresseerden ons een bericht te sturen op het adres groningen@voorwaarts.net, verdere informatie zal later volgen via de mail.

Politiek café Keti Koti in Eindhoven

Afdeling Brabant van de CJB

Op 9 juli organiseert CJB-afdeling Noord-Brabant een politiek café omtrent Keti Koti. Deze zal plaatsvinden bij het Stroomhuis (Eindje 1, 5611 ZW) te Eindhoven om 14:00. Een spreker van de Commissie Antiracisme en Antifascisme zal het programma aansnijden. Het thema voor deze middag zal zijn: verzet tegen Slavernij. Dit onderwerp krijgt vaak weinig aandacht. Daarna is er onder het genot van een drankje gelegenheid voor vragen en discussie. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met de CJB.

Meld je aan via brabant@voorwaarts.net en tot dan!

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!