Skip navigation
Verklaring NCPN

Felicitaties aan de KKE voor de uitstekende verkiezingsuitslag

Foto: KKE

De NCPN feliciteert de KKE met de belangrijke overwinning die ze hebben behaald in de Europese verkiezingen. Het behalen van 9,25% van de stemmen in heel Griekenland, vergeleken met 5,35% in de Europese Verkiezingen van 2019 en 7,69% in de Griekse Nationale Verkiezingen van 2023, is een bewijs van de standvastige toewijding van de KKE aan belangrijke lokale strijd en het groeiende vertrouwen van het volk in de KKE.

Zeer belangrijk zijn de lokale successen in arbeiders- en volksgebieden, zoals het behalen van 11% in Attica en het winnen van 50% in de dorpen van de arbeiders van LARCO, die de diepe band en solidariteit aantonen die de KKE heeft opgebouwd met de werkende mensen.

De percentages geven bij lange na niet de werkelijke invloed van de partij weer. Ze zijn een bewijs van het veel bredere politieke werk en de invloed van de KKE het hele jaar door op de werkplek, in de wijken en op straat. Met deze kennis is de overwinning des te bemoedigender voor ons communisten in Nederland. Het inspireert ons en bevestigt de noodzaak om de strijd tegen onze eigen bourgeoisie en de imperialistische EU te verdiepen, een strijd waarin de Griekse arbeidersklasse en de KKE leidende krachten blijken te zijn.

Samen zullen we doorgaan met het opbouwen en heroriënteren van de arbeiders-volksbewegingen tegen de imperialistische alliantie van oorlog, uitbuiting en anticommunisme. Samen op weg naar een betere toekomst voor Europa, want het socialisme-communisme is mogelijk!


Commissie Internationaal van het Partijbestuur van de NCPN

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!