Skip navigation
Flitsbezorgers

Riders United eisen aannemen 'Flitsbezorger-grondwet' door gemeente Amsterdam

Bron: Joshua Lawrence op Unsplash

Een delegatie van Riders United, een collectief van flitsbezorgers aangesloten bij de FNV, gaat donderdag 13 juni om 13:30 bij de Stopera in Amsterdam pleiten voor de opname van hun 'flitsbezorger-grondwet' in het beleid van de gemeente. De Riders gaan inspreken bij de raadscommissie Mobiliteit, Openbare Ruimte en Water (MOW). Ze verzamelen zich om 13:00 bij de hoofdingang van de Stopera.

Meer dan 100 flitsbezorgers waren direct betrokken bij het opstellen van hun grondwet, een verzameling van minimale eisen die noodzakelijk zijn voor de veilige uitvoering van hun werk. Actieve groepen Riders zijn bezig met een campagne om hun gemeente zo ver te krijgen dat deze grondwet in het beleid van de gemeente opgenomen wordt. Onder andere eisen de Riders meer veiligheid in het uitvoeren van hun werk, meer zekerheid in hun arbeidsvoorwaarden, respect en waardering en een hoger loon met meer rechten.

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!