Skip navigation
Verklaring NCPN & CJB

Solidariteitsbericht en felicitatie aan de PCV en JCV

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van donderdag 21 januari 2021

Placeholder
NCPN

Beste kameraden,

De Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en de Communistische Jongerenbeweging van Nederland (CJB) feliciteren de Communistische Partij van Venezuela (PCV) met de resultaten van de parlementaire verkiezingen die plaatsvonden op 6 december. De PCV kreeg ruim 170.000 stemmen (2,73%), wat een aanzienlijke stijging is in vergelijking met de vorige verkiezingen, ondanks dat veel meer mensen niet zijn gaan stemmen (70%).

We veroordelen de censuur tegen de PCV en haar bondgenoten van het Populair Revolutionair Alternatief (APR) door de sociaaldemocratische PSUV-regering en de burgerlijke media gedurende de verkiezingscampagne. Ook veroordelen we de disproportionele toewijzing van zetels door de Nationale Kiescommissie, die slechts 1 (0,36%W) van de 277 zetels aan de PCV toewees, terwijl de PCV 2,73%W van de stemmen haalde.

De NCPN en CJB staan in volledige solidariteit met de bevolking van Venezuela, die niet alleen geconfronteerd wordt met de pandemie en de kapitalistische economische crisis, maar ook de economische blokkade en de schaamteloze inmenging in de interne aangelegenheden van Venezuela door de VS, EU en andere imperialistische machten. In het kader van de toenemende tegenstellingen tussen imperialistische machten, proberen zij controle te krijgen over grondstoffen en markten in Venezuela en Latijns-Amerika voor de belangen van hun monopolies.

We uiten onze solidariteit met de PCV en de Communistische Jeugd van Venezuela (JCV), die consequent de belangen en rechten van de werkende klasse van Venezuela vertegenwoordigen en verdedigen in de strijd voor een revolutionaire weg uit de kapitalistische crisis en imperialistische inmenging; in de strijd tegen de kapitalistische uitbuiting en voor het socialisme-communisme.

Kameraadschappelijk,

Internationaal Bureau NCPN/CJB

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!