Skip navigation
NCPN & CJB

Aankomende activiteiten in April

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van donderdag 23 maart 2023

Placeholder
NCPN

Herdenking Anton de Kom

Strijder voor onafhankelijkheid, tegen fascisme en voor socialisme.

Zaterdag 22 april op het Anton de Komplein te Amsterdam. Tijd wordt nader bekend gemaakt. Houdt daarvoor onze website of sociale media in de gaten.

Politiek café in Breda: 100 jaar sinds de oprichting van de Sovjet-Unie

Afdeling Brabant van de NCPN

100 jaar geleden kwam de eerste socialistische staat in de geschiedenis tot stand: de Unie van Socialistische Sovjetrepublieken. Om terug te blikken op deze bijzondere historische gebeurtenis organiseert de NCPN, afdeling Brabant, op 26 maart om 16:00 uur een politiek café in Breda. Er zal gesproken worden door Caetano, lid van het Partijbestuur van de NCPN, over de grondslag en gebeurtenissen tijdens en voorafgaand aan de revolutie, en wat we daarvan kunnen leren. Er is ruimte voor kritische vragen, steunbetuigingen en er zal ook beeldmateriaal worden vertoond. Wees welkom en kom op 26 maart naar het Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12 te Breda, om onder het genot van een drankje deze gebeurtenis te herdenken. Meld je aan via brabant@ncpn.nl en tot dan!

Politiek café in Amsterdam: Anton de Kom

Afdelingen Noord-Holland van de NCPN en Amsterdam van de CJB

In aanloop naar de Anton de Kom herdenking, organiseren de afdelingen Noord-Holland van de NCPN en Amsterdam van de CJB een politiek café met als thema Anton de Kom. Het vindt plaats op zondag 2 april om 19:00 uur in Café Hegeraad, Noordermarkt 34 te Amsterdam.

Viering Spanjestrijders in Amsterdam

Stichting Spanje 1936-1939

We vieren en herdenken de heldhaftige mensen die eind jaren ’30 naar Spanje afreisden om te strijden tegen het fascisme. Het betreft een hoogtepunt van internationale solidariteit uit de geschiedenis van de Nederlandse arbeidersbeweging. Een geschiedenis die waardevolle lessen biedt voor de strijd vandaag. De herdenking vindt plaats op vrijdag 14 april, 15:00-16:30 uur in het Bunk Hotel Amsterdam, Hagedoornplein 2.

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!