Skip navigation
Groei

Communistische jongeren versterken activiteiten in Fryslân

Terugblik & vooruitblik activiteiten Friesland

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van dinsdag 9 april 2024

Foto: CJB Groningen

Op woensdag 28 februari organiseerde de Communistische Jongerenbeweging (CJB) haar eerste politieke café in Leeuwarden, waarmee ze haar aanwezigheid in Friesland kenbaar maakte. Het evenement was gericht op het bespreken van de tekortkomingen van het kapitalisme. Hiermee maakt de jongerenbeweging een grote stap in het betrekken van jongeren bij de arbeidersbeweging in de regio. Het evenement was met een volle zaal en een goede betrokkenheid van het publiek een groot succes te noemen. In navolging van dit eerste café organiseerde de CJB op 13 maart een vervolgevenement met als thema "Het Communistisch Manifest".

Het tweede politieke café was gewijd aan de inhoud en principes van het Communistisch Manifest. Het evenement trok een grote menigte en werd opnieuw druk bezocht door jongeren die geïnteresseerd waren in een eerlijke kennismaking met het alternatief voor het kapitalistische systeem. Het evenement bood aanleiding voor diepgaande discussies over de revolutionaire visie van Marx en Engels en inspireerde jongeren om zich verder te verdiepen in het communistisch gedachtegoed.

Beide evenementen kenmerkten zich door de grote opkomst van buitenaf, een waardevolle inhoud en een gezellig en geanimeerd gesprek na afloop. De CJB zal dan ook blijven bouwen op het succes van deze bijeenkomsten door meer evenementen te organiseren en haar zichtbaarheid in de provincie Fryslân te vergroten.

Ook geïnteresseerd? Sluit je aan bij de Communistische Jongerenbeweging!

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!