Skip navigation

Demonstratie CJB in Rotterdam: tegen kapitalistische afbraak!

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van donderdag 17 december 2020

Placeholder
NCPN

Onlangs demonstreerde de CJB voor het stadhuis in Rotterdam aan de Coolsingel tegen de kapitalistische afbraak van onze rechten, onze levensstandaard, onze zorg en ons onderwijs.

Hoewel het een gure novemberdag was, de koude wind waaide en de corona maatregelen streng in acht gehouden moesten worden, was de demonstratie geslaagd. Voorbijlopende Rotterdammers reageerden positief op de aanwezigheid van de CJB. Het is van groot belang dat we onze stem laten horen tegen het beleid van het kapitaal tegen de werkende mensen. Alleen door strijd dwingen we verbeteringen af!

Momenteel steunt de regering het grootkapitaal met tientallen miljarden aan subsidies, leningen, belastingvrijstellingen en aanbestedingen. Ze zullen proberen de bezuinigingsmaatregelen uit te stellen tot na de verkiezingen, maar de rekening zal op het bordje van de arbeidersklasse komen te liggen. Het wordt steeds duidelijker dat het kapitalistische systeem tegen zijn grenzen aanloopt en niets meer te bieden heeft voor de werkende klasse.

Meer dan ooit is het nodig te strijden voor een maatschappij zonder armoede, onzekerheid, uitbuiting en oorlog, het socialisme-communisme.

Strijd met ons mee!

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!