Skip navigation
in memoriam

Marco Hanekamp

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van dinsdag 21 november 2023

bron: NCPN

Ons bereikte het trieste bericht dat Marco Hanekamp plotseling is overleden. Wij kennen Marco als een trouwe en toegewijde kameraad bij afdeling Twente.

Marco was vele jaren lid van onze partij en was actief in afdeling Twente. Maar ook landelijk heeft hij zijn steentje bijgedragen. In een moeilijke periode van onze krant Manifest, toen nog een weekblad, heeft Marco, samen met enkele andere kameraden uit Twente, ervoor gezorgd dat de krant overeind bleef. Dit was veel werk, en ondanks de vorderingen op het gebied van automatisering nog veel handwerk. In die rol was Marco toentertijd regelmatig te vinden op het partijkantoor in Amsterdam. Marco had een vlotte pen en schreef vele artikelen voor de krant. Hij was jarenlang de correspondent van afdeling Twente.

Marco was bij vele acties en activiteiten van de afdeling betrokken. Wij herinneren hem om zijn scherpe opmerkingen, vaak met een humoristische ondertoon, maar altijd met een serieuze boodschap. Naast zijn partijwerk was Marco actief als rechtshulpverlener. Ook heeft hij jarenlang Franse les gegeven bij Power, een instituut van de gemeente Enschede.

De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit en was Marco gebonden aan zijn scootmobiel. Door een tragisch ongeval met zijn scootmobiel op 4 november is Marco op 5 november op een veel te jonge leeftijd overleden.

Wij wensen zijn vrouw Marianne en zijn naasten veel sterkte met dit verlies.

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!