Skip navigation
Internationaal

Solidariteit met Palestina

Dit artikel verscheen in de editie van Manifest van dinsdag 17 oktober 2023

bron: CJB

De NAVO, EU en de Nederlandse regering zijn medeverantwoordelijk door de steun die ze aan de Israëlische staat verlenen, omdat Israël een strategische bondgenoot is in deze regio waar Amerikaans en Europees kapitaal grote belangen heeft.

Tenenkrommend is hoe de misdaden van de Israëlische staat worden goedgepraat als ‘recht op zelfverdediging’, terwijl het gehele Palestijnse verzet wordt wegzet als ‘terrorisme’. Reactionaire elementen hebben voet aan de grond kunnen krijgen juist door de situatie die de Israëlische bezetting en blokkade gecreëerd hebben. Het doet niets af het recht van de Palestijnse bevolking om zich te verdedigen en te strijden voor een menswaardig bestaan.

In dit kader nemen de inter-imperialistische tegenstellingen in de regio toe. Op het moment van schrijven wordt al geschoten tussen Israëlische strijdkrachten en Hazbollah uit Libanon. De relaties van Iran en Syrië met Israël staan op scherp, waarbij het Israëlische leger aanvallen uitvoert op Syrisch grondgebied. De vloot van de VS heeft zich in de regio opgesteld. Er is een gevaar dat de situatie verder escaleert en meer landen betrokken raken bij het conflict.

De solidariteit met de bevolking van Palestina is juist nu van het grootste belang! Hun strijd, onze strijd, internationale solidariteit!

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!