Skip navigation
Amsterdam

Studenten drijven NAVO weg van de UvA

Interview met NAVO-topman onderbroken
bron: CJB

Op 26 maart stond een interview gepland van 'Room for Discussion' met Rob Bauer, de voorzitter van het NAVO Militair Comité. Het interview werd echter onderbroken door een vredesprotest van studenten tegen de aanwezigheid van de NAVO op de UvA.

De protesterende studenten, verenigd onder de noemer 'Room for Disruption', zijn van mening dat de UvA geen platform zou moeten bieden aan NAVO-propaganda. Volgens hen draagt de NAVO bij aan de militarisering van de maatschappij en heeft zij door de geschiedenis heen conflicten en oorlogen bevorderd met haar interventies. Ze benadrukken de noodzaak om te strijden tegen mogelijke escalaties en conflicten die talloze mensenlevens kunnen kosten, zoals in het verleden in Afghanistan, Joegoslavië,Libië en op dit moment in Gaza waar de NAVO haar steun voor de oorlog tegen de Palestijnse bevolking heeft uitgesproken.

Met leuzen, spandoeken en borden, demonstreerden de studenten tegen oorlog en voor vrede. Na ongeveer 15 minuten van protest verliet Rob Bauer het podium. 'Room for Discussion' liet weten dat het interview niet langer kon plaatsvinden. De demonstratie verliep vreedzaam, de demonstranten maakten alleen gebruik van een megafoon, borden en banners, echter is het interview afgelast vanwege `veiligheidsredenen`. Na afloop van de protestactie gingen de demonstranten in gesprek met het publiek om de motivatie achter hun demonstratie toe te lichten.

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!