Skip navigation
Verklaring CJB

Hulde aan de studenten, stop de repressie!

CJB veroordeelt politiegeweld en reactie UvA tegen pro-Palestina demonstranten
bron: CJB

De CJB veroordeelt zowel de reactie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) als het buitensporige politiegeweld dat vannacht tegen demonstranten is gebruikt. Het is duidelijk geworden dat de prioriteit van de UvA niet ligt bij het beschermen of ondersteunen van haar studenten en medewerkers, maar bij het behouden van banden met instellingen die hun handen bebloeden met de genocide van het Palestijnse volk. De keuze van de UvA om 140 demonstranten te vervolgen voor erfvredebreuk laat dit glashelder zien. Zolang de kapitalistische klasse aan de macht is in Nederland, zal de burgerlijke staat protesten en acties blijven onderdrukken, om hun lucratieve relatie met Israël te beschermen.

Wij eisen:

  • Alle onderwijsinstellingen moeten de banden met Israelische universiteiten verbreken!
  • Alle onderwijsinstellingen moeten Israelische producten boycotten!
  • De UvA moet de aanklachten tegen alle 140 demonstranten laten vallen!
  • Onderwijsinstellingen moeten vrije ruimte bieden aan studenten en docenten voor discussie en protest op campus

De CJB blijft solidair staan met alle actievoerende studenten, werkers, en jongeren. We blijven strijden voor een vrij Palestina en een einde aan de genocide. Alleen de gezamenlijke strijd van de werkende klasse kan een einde brengen aan het imperialistisch systeem dat dit soort vreselijke misdaden creëert en in stand houdt. Hun strijd, onze strijd, internationale solidariteit!

Wil je een abonnement op Manifest?

Met jullie hulp garanderen we een communistische visie op de actualiteit in Nederland

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.

Abonneer Nu!